تحلیل بنیادی چیست؟


اگر تجربه فعالیت در بازار سرمایه ایران را داشته باشید، احتمالا بارها اسم تحلیل بنیادی یا همان فاندامنتال را شنیده‌اید. در پاسخ به این پرسش که تحلیل بنیادی چیست، می‌توان گفت یکی از روش‌های تحلیل بورس است که با استفاده از آن، ارزش ذاتی هر دارایی مانند اوراق بهادار، از طریق بررسی پارامترهای مالی، اقتصادی و غیره برآورد می‌شود. تحلیلگران بنیادی در برآورد ارزش اوراق بهادار به مطالعه و بررسی عوامل خرد و کلان مالی و اقتصادی مانند نرخ بهره، نرخ تورم، نرخ جهانی کامودیتی‌ها و سایر عوامل مرتبط با صنعت مربوطه می‌پردازند.

هدف نهایی تحلیل بنیادی چیست؟

هدف نهایی تحلیل فاندامنتال، دستیابی به ارزش ذاتی دارایی مورد نظر است. اگر ارزش ذاتی به دست آمده، بالاتر از قیمت فعلی باشد، سهم برای خرید مناسب خواهد بود. درحالی‌که پایین بودن ارزش ذاتی نسبت به قیمت بازار آن نشان‌دهنده این است که قیمت سهم دارای حباب است.

در مقابل، تحلیل تکنیکال که یکی دیگر از روش‌های تحلیل بورس است، با استفاده از داده‌های قیمت و حجم معاملات، عمدتاً به‌صورت نموداری، سعی در پیش‌بینی قیمت سهام دارد. چرا که معتقد است همه‌چیز در قیمت سهام منعکس می‌شود.

    برای اطلاع از قیمت فعلی هر سهم، به سامانه ایزی تریدر و یا وبسایت TSETMC مراجعه کنید.

نکات اصلی که باید بدانید

۱-  یکی از پیش‌فرض‌های اصلی تحلیل فاندامنتال این است که قیمت به‌طور کامل ارزش واقعی سهم را نشان نمی‌دهد. در اصطلاح مالی، این ارزش واقعی به‌عنوان ارزش ذاتی شناخته می‌شود.

۲- فرض دوم تحلیل بنیادی بیان می‌کند که بازار در بلندمدت، ارزش ذاتی سهام را منعکس خواهد کرد و قیمت‌ها به ارزش واقعی‌شان نزدیک می‌شوند.


تحلیلگران بنیادی معمولاً در تحلیل خود، از دو رویکرد برای تعیین سهم با بازدهی مناسب استفاده می‌کنند:

** رویکرد بالا به پایین:

در این روش ابتدا به بررسی اقتصاد کلان می‌پردازیم. سپس مواردی از قبیل روابط بین‌المللی، روابط اقتصادی، نرخ تورم و نرخ بهره را تجزیه ‌و تحلیل می‌کنند تا صنعت مناسب برای سرمایه‌گذاری مشخص شود. در انتها از بین شرکت‌های موجود در صنعت برگزیده، بهترین شرکت از نظر بازدهی و سرمایه‌گذاری تحلیل می‌شود.

** رویکرد پایین به بالا:

در این رویکرد برخلاف روش قبلی، ابتدا شرکت و سپس وضعیت آن در صنعت سنجیده می‌شود. بعد از آن به بررسی این صنعت در اقتصاد داخلی و خارجی می‌پردازند.

چه اطلاعاتی برای تحلیل بنیادی لازم است؟

منابع اطلاعاتی لازم در تحلیل بنیادی به دو بخش تقسیم می‌شوند. اطلاعات درونی شرکت مثل انواع صورت‌های مالی، طرح‌های توسعه‌ای، خط‌ مشی مدیران و سیاست‌های شرکت. اطلاعات بیرونی مثل تورم، نرخ بهره، نرخ ارز، اخبار سیاسی و قیمت‌های جهانی تقسیم می‌شود.

کلام آخر

همانطور که در بالا اشاره شد، علاوه بر تحلیل بنیادی، روش‌های دیگری نیز برای تحلیل بورس وجود دارد. توصیه می‌کنیم برای کاهش احتمال خطا، صرفا به پیش‌بینی حاصل از یک تحلیل بسنده نکرده و از روش‌های دیگر نیز استفاده کنید.



لطفا به قوانین نشر محتوا در فضای مجازی احترام گذاشته و از انتشار مجدد این فایل ها خودداری کنید.

بازدید : 293
پنجشنبه 25 آذر 1400 ساعت 15:47 ب.ظ

نظرات

کد امنیتی رفرش

187
مطلب
+ 15
افراد آنلاین
+349
بازدید امروز
1,946
بازدید دیروز
4,498
بازدید ماه
254,092
بازدید کل
پنجشنبه 14 تیر 1403
تقویم روز